Paul Fischbein slutar: “Jag har älskat att gå till jobbet varje dag”

Breakit - Paul Fischbein slutar: “Jag har älskat att gå till jobbet varje dag”

Paul Fischbein. Foto: Sara Lindh.

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Paul Fischbein lämnar Stenbecksfärens e-handelskoncern Qliro. Nyheten fick direkt effekt på aktiekursen, som under morgonen stigit med 5,45 procent.

Paul Fischbein lämnar Stenbecksfärens e-handelskoncern Qliro. Nyheten fick direkt effekt på aktiekursen, som under morgonen stigit med 5,45 procent.

Nyheten kommer efter ett turbulent år med storvarsel på sajten Gymgrossisten och vikande aktiekurser. Paul Fischbein startade vitvarubolaget Tretti för snart 12 år sedan och 2011 förvärvades bolaget av Qliro-gruppen.

“Efter det blev jag koncernchef, så jag har jobbat non stop här i 12 år. Jag har älskat att gå till jobbet varje dag och kommer så klart att sakna alla fantastiska människor, men nu känner jag ändå att det är dags att hitta en ny utmaning,” säger han till Breakit.

I koncernen ingår bland annat klädsajten Nelly, tränings- och hälsokostsajten Gymgrossisten, leksakssajten Lekmer och förstås Cdon, som säljer dvd-filmer och cd-skivor.

Paul Fischbein har tolv månaders uppsägningstid och kommer att fortsätta som vd och koncernchef fram tills att en ersättare utses.

Har du fått något annat erbjudande?

“Nej, jag har inga andra planer nu utan framtiden får utvisa var jag tar vägen. Jag kör på den tid som återstår och sen får jag ta det därifrån.”

Vad har varit höjdpunkterna under 12 år?

“Det har varit fantastiskt att jobba med alla människor i gruppen. Vi har vuxit markant och omsätter en bit över fem miljarder, vi har byggt marknadsledande onlinebutiker i Norden och det är vi stolta över. Vi har nyligen lanserat Qliro finacial services som är ett jättestort initiativ och vi har en stabil plattform som bolaget står på. Så det känns som ett bra tillfälle för mig att gå vidare när det här finns på plats.

Hur länge har du tänkt på att sluta?

“Jag meddelade styrelsen nu i går men det är klart att det har vuxit fram under en kortare period.”

Kursen går upp kraftigt på beskedet att du slutar - hur känns det?

“Vi är fokuserade på vår strategi och jobbar efter den. Marknaden sätter aktiekursen och jag kan inte ens kommentera aktiekursen.”

Läs fler artiklar
LÄS MER