Sök

Hackare har slagit till mot PGA-touren i Golf

BitcoinHackerattackerHackarattack

Tiger Woods är en av de tävlande på Bellerive Country Club.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

PGA-tourens datasystem är hackat och nu kräver sabotörerna bitcoin för att ställa problemet till rätta.

Det var i tisdags eftermiddag som it-ansvariga för denna veckas golftävlingar på Bellerive Country Club i amerikanska Missouri, som är en del av PGA-touren, upptäckte ett intrång i it-systemet, skriver tidningen Golfweek.

Hackarna har hotat att förstöra viktig information som kan påverka både den pågående tävlingen Bellerive Country Club men också den kommande Ryder Cup i Frankrike.

Bland uppgifterna som hackats finns bland annat reklambanners och logotyper som används i digital kommunikation och utvecklingsarbete av logotyper som ska användas i framtida tävlingar.

Hackarna har lämnat ett meddelande till de ansvariga för golftävlingarna från en krypterad e-postadress och skickat med ett så kallat bitcoinplånboksnummer men ingen specifik lösensumma har begärts.

Enligt källor till Golfweek kommer ingen lösensumma att betalas ut till hackarna. Organsiationens it-tekniker jobbar istället på att lösa problemet.

Attacken mot golfturneringens it-system är av typen ransomware och liknar till viss del den som drabbade flera stora svenska företag i slutet av juni och som Breakit rapporterade om.

Läs mer