Snapchat tappar användare

Snap Snapchat Sociala medier
Snapchat tappar användare

Foto: AP Photo/Richard Drew

Finwire / Breakit

Sociala medie-appen Snapchat tappar användare för första gången sedan bolaget grundades 2011.


Enligt sajten Techcrunch har Facebook och Instagrams satsning på så kallade stories dämpat intresset för Snapchat och dödat tillväxten.

I sin senaste kvartalsrapport skriver bolaget att antalet användare har sjunkit med 1,5 procent – från från 191 miljoner dagliga användare till 188 miljoner användare.

Snapchats finanschef Tim Stone säger att minskningen  av antalet användare  beror på den omgörning av Snapchat som gjorde i början av året. Där var tanken att användarna skulle få se mer av sina vänners uppdateringar, men instället upplevde de sig överrösta av inlägg från kändisar och andra innehållsskapare.

Bolaget har nu justerat de ändringar som väckt mest kritik. 

Trots användartappet rapporterar Snap en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Nettoresultatet var negativt men alltså bättre än väntat och jämfört med föregående år steg nettovinsten.

Omsättningen uppgick till 262,2 miljoner dollar (181,7), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 250,4.

För det tredje kvartalet väntar man sig intäkter om mellan 265 till 290 miljoner dollar, motsvarande en tillväxt om 27 till 39 procent på årsbasis. 

Ett ekonomiskt tillskott för Snap är de 250 miljoner dollar som den saudiske prinsen Al Waleed Talal just lagt in i bolaget. I gengäld får han 2,3 procent av bolagets aktier. 

Läs fler artiklar
LÄS MER