Sök

Alma bolån har fått in intresseanmälningar för 1 miljard kronor

Alma BolånBolånDigitalisering

Grundarna av Alma Bolån. Foto: Press / Istock

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Återstår fortfarande mycket arbete.

Antalet utmanare på bolånemarknaden är ännu få till antalet. Enligt Breakits sammanställning från slutet av maj fanns det tre företag som hade börjat låna ut pengar till kunder.

Det hajpade bolaget Enkla med sina utlovade bolån på 0,95 procent hade när sammanställningen skrevs enbart betalat ut lån till ungefär 100 kunder. De två andra bolåneutmanarna Hypoteket och Stabelo hade hunnit betydligt längre.

Men flera utmanare på bolånemarknaden står på startlinjen och väntar på att få ge sig in i kampen om bolånetagarnas pengar. En av de som har hunnit längst är Alma Bolån.

Nyligen skrev vi om att de har avtal med Näktergal som leverantör av en plattform för deras bolån. Nu skriver bolaget själva i ett brev att bolaget hittills har fått in intresseanmälningar på över 1 miljard kronor.

Samtidigt finns det ännu inte något exakt datum för när verksamheten kan vara igång. Bolaget har ännu inte fått ett godkännande från Finansinspektionen, men deras förhoppning är att kunna betala ut bolån under “sen höst”, enligt brevet som har skickats till alla som har gjort en intresseanmälan.

“Vi har träffat dem (Finansinspektionen reds.anm.) och lämnat in kompletteringar. Den 20 juni ansågs vår ansökan vara formellt komplett. Sedan finns det en riktlinje om att man ska få svar inom 120 dagar”, säger Dan-Alp Lindberg.

Det återstår dessutom en del arbete med finansieringen av bolånen. Dan-Alp Lindberg är däremot inte orolig för det försprånget som konkurrenterna har fått.

“Jag tror att det finns plats för fler konkurrenter på den marknaden. Den kan vara intressant att se historiskt sett, vad hände på blancolånemarknaden”, säger han.

“Det känns som att vi fortfarande är i ett tidigt stadie vad gäller bolån.”

Läs mer