Sök

Starbucks samarbetar med Microsoft – skapar kryptoplattform för betalningar

Starbucks

Foto: AP Photo/Mark Lennihan/AP Photo/Kin Cheung.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kaffejätten välkomnar kryptovalutor.

Kaféjätten Starbucks samarbetar med Microsoft och Intercontinental Exchange (ICE) på en ny kryptoplattform som kommer tillåta kunder att använda kryptovalutor för att köpa kaffedrycker. Det rapporterar CNBC.

De tre företagen ska lansera ett nytt företag vid namn Bakkt som kommer möjliggöra för konsumenter att köpa, sälja, lagra och använda kryptovalutor på Starbucks globala butiksnät.

Starbucks uppger att man kommer att spela en central roll för att utveckla konsumentapplikationer som kan konvertera digitala tillgångar till amerikanska dollar som sedan kan användas vid deras butiker.

Brian Kelly som är grundare för BKCM bedömer att nyheten är väldigt positiv för bitcoin då många har ifrågasatt var man kan använda kryptovalutan. Nu går den att spendera vid varje Starbucks-butik samtidigt som Starbucks bedöms se någon form av kundefterfråga för kryptovalutor och bitcoin som betalmedel.

Att dessutom ingå ett samarbete med det mycket reglerade institutet ICE ses också som positivt av Kelly.

Starbucks gör därmed bland annat Expedia, Shopify och CheapAir sällskap som sagt att man tänker acceptera kryptovalutor som betalningsform.
 

Läs mer