Christina Tillman om varför hon lämnat som vd för Happy Plugs

Happy Plugs
Christina Tillman om varför hon lämnat som vd för Happy Plugs

Christina Tillman, före detta vd på Happy Plugs och Odd Molly. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

“Vi hade delade meningar”.

Styrelseproffset, investeraren och före detta Odd Molly-vd:n Christina Tillman var en stjärnvärvning för hörlursbolaget Happy Plugs.

Men som Breakit nu avslöjat blev hon inte långvarig på posten.

När hon fick jobbet i oktober uppmärksammades det i flera medier. Men att hon slutade i juni gick förbi i det tysta.

För att få den informationen måste man scrolla långt ner till en not i bolagets färska årsredovisning.

“Det stämmer att jag har slutat. Jag kommer fortsätta att jobba som jag gjorde innan. Jag sitter i ett antal styrelser, jag är konsult och jag driver ett investeringsbolag ihop med min man”, säger Christina Tillman till Breakit.

Hon vill inte gå in på några exakta detaljer kring varför hon slutat, mer än att hon och grundaren hade olika åsikter om bolagets strategier framåt.

“Det var delade meningar om hur vi ska driva bolaget. Jag har full respekt för att den som grundat ett bolag vill ha det på ett visst sätt. Det är viktigt att den som grundat det får driva det sin väg”, säger hon.

Ny vd är Tobias Ekman, som tillsammans med Andreas Vural är en av medgrundarna i Happy Plugs. Ingen av dem vill kommentera vd-bytet. 

Christina Tillman sitter bland annat i styrelserna för Coop, investmentbolaget Volati, fastighetsutvecklaren Tobin Properties samt för modemärket House of Dagmar.

Läs fler artiklar
LÄS MER