Min Doktor dubblar omsättningen och ökar förlusterna

Min doktor Digital vårdcentral Vård
Min Doktor dubblar omsättningen och ökar förlusterna

Jonas Vig. Foto: Press / TT

Towe Boström

Reporter

Min Doktor dubblar omsättningen samtidigt som förlusterna drar iväg.

Nätläkarna har, och kommer att fortsätta, rita om vårdlandskapet. Det är ingen tvekan om att de fortsätter vinna mark och i täten hittar vi två aktörer – Kry och Min Doktor.

Bolagen är tungt backade och Breakit avslöjade nyligen att Kry plockat in en kvarts miljard kronor från bland annat Creandum och Accel. Under förra sommaren fyllde både Kry och Min Doktor på kassan med runt 200 miljoner kronor.

Nu visar färska siffror hur det går för Min Doktor.

Under förra året omsatte nätläkaren 70 miljoner kronor, vilket är en fördubbling sett till de 33 miljonerna som omsattes 2016.

Samtidigt ökade utgifterna från 42 miljoner till 102 miljoner kronor.  

Jonas Vig, Nordenchef på Min Doktor, kommenterar bolagets resultat i ett mail till Breakit.

Han skriver att siffrorna speglar nätläkarens satsning på att etablera sig som den ”mest nytänkande och ansvarstagande” aktören inom primärvården.

"Visst kostar det oss lite mer att gå den extra biten för att ligga i framkant och driva på utvecklingen, trots det motsvarar den ersättning vi får mindre än en tredjedel av vad fysiska vårdmöten kostar att producera", skriver Jonas Vig.

Han berättar att Min Doktor för stunden bygger ett internationellt team med målsättning att expandera mot Europa.

I årsredovisningen framgår det att Min Doktor etablerat dotterbolag i både Danmark och Storbritannien.

I dagsläget har bolaget kontor i Holland, Frankrike och England. 

Vi har tidigare rapporterat att Min Doktor omsatte dubbelt så mycket som konkurrenten Kry under 2016 – nu är situationen det omvända. 

Det stod nyligen klart att Kry ökade sin omsättning med 600 procent– till närmare 100 miljoner kronor med ett minusresultat på 73 miljoner kronor.

Att konkurrensen bland de olika nätläkarna trappats upp verkar inte bekymra Jonas Vig

”Vi ser med glädje att flera aktörer, privata såväl som offentliga, väljer att ta rygg på oss och inspireras av våra innovativa lösningar”, skriver han.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) planerar att granska nätläkarna – ett initiativ som välkomnas av Min Doktor.

”Vi är övertygade om att granskningarna kommer lyfta fram skillnader mellan olika aktörer och skapa en större förståelse för hur Min Doktor skiljer sig från mängden”, skriver Jonas Vig.

Planen är att fortsätta investera tung de kommande åren och Jonas Vig konstaterar att det både kostar pengar och tar tid att förnya vården.

”Vi och våra ägare är beredda att investera båda”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER