Din favoritapp slukar hälften av din totala skärmtid med mobilen

Comscore
Din favoritapp slukar hälften av din totala skärmtid med mobilen

Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

En färsk rapport från Comscore visar att ett fåtal appar helt dominerar vår mobilanvändning. De tre appar vi använder mest står vanligtvis för hela 80 procent av tiden.

Att vi människor använder oss av våra mobiltelefoner i allt större grad är knappast någon hemlighet. Vi på Breakit har tidigare bland annat kunnat rapportera att e-handel i mobilen skjuter i höjden, samtidigt som allt fler överger datorn.

Nu kommer nya siffror som bekräftar den starka mobiltrenden och förklarar hur vi faktiskt beter oss i våra telefoner.

I en rapport gjord av mätfirman Comscore framgår det att 62 procent av all tid som läggs på digitala medier i dagsläget kommer från mobilanvändande. Majoriteten av mobilanvändandet sker i sin tur via appar, snarare än exempelvis webbläsare i mobilen.

Sedan 2013 har app-användandet när det kommer till digitala medier rusat med 90 procent.

Comescore slår också fast att det går att få in väldigt många användare via mobilens webbläsare, men att den sortens användare har ett förhållandevis lågt engagemang.

Med appar är det precis tvärtom. I rapporten framgår det att hälften av all tid som vi spenderar i appar tillbringas inuti den app som vi använder mest - vår favoritapp. Drygt 80 procent av den tid du lägger på appar spenderas i sin tur i de tre apparna du använder som mest.

Detta samtidigt som människor i snitt använder sig av 25 appar i månaden.

Den nya datan indikerar således att ett fåtal appar blir allt viktigare. 

Kollar man på vilka appar som är störst i dagsläget så är Facebook föga förvånande den app som toppar listorna både sett till räckvidd och engagemang. Google äger i sin tur tre av apparna på topp 5-listan: Youtube, Search and Play.

Google Maps ligger i sin tur på en sjätteplats.

Läs fler artiklar
LÄS MER