Sök

Sämre än väntat för spelbolaget Leovegas – faller på börsen

Leovegas

Leovegas grundare Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericson

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Rapportbesvikelse får aktien att dala.

Mobilbettingbolaget Leovegas faller brant på Stockholmsbörsen efter att bolaget i samband med den ordinarie rapporten för det andra kvartalet offentliggjort spelintäkterna för juli månad.

Leovegas spelintäkter ökade med 45 procent till 26,4 miljoner euro i juli. I det andra kvartalet ökade intäkterna med 76 procent.

Utfallet i juli "är lägre än vi förväntat oss mot bakgrund av att kundbasen fortsatt utvecklat sig väl", skrev speloperatören i rapporten.

Även från analytikerhåll pratas om besvikelse för utfallet i juli, exempelvis från Pareto.

"Vi och konsensus hade räknat med en intäktstillväxt på 84 respektive 80 procent för det tredje kvartalet, varför vi väntar oss göra vissa nedjusteringar för det tredje kvartalet och för 2018", skriver Pareto i en första kommentar om rapporten.

Analyshuset skriver samtidigt att det är svårt att kvantifiera prognossänkningarna före bolagsledningens förklaringar på onsdagens rapportkonferens. Kundintaget har varit stabilt i juli samtidigt som vädret har varit varmt, påminner Pareto apropå julisiffran.

Leovegas hade fallit med närmare 15 procent vid 11-tiden på onsdagen. Paretos analytiker trodde på en nedgång om cirka 5 procent under onsdagen inför öppning.

Mobilbettingbolags siffror för det andra kvartalet var i enlighet med de preliminära besked bolaget gav den 18 juli i den omvända vinstvarningen och som fick aktien att stiga 13 procent den dagen.

Läs mer