Sök

Troy Carter lämnar Spotify

SpotifyStreamingMusik

Troy Carter och Daniel Ek. Foto: TT / Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ryktena om hans uttåg startade efter att Spotify införde kritiserade riktlinjer för musiken på plattformen.

Spotify har meddelat att Troy Carter, företagets kontakt med musikindustrin, kommer att lämna bolaget i September. Därefter kommer han att ta på sig en rådgivande roll, det rapporterar Variety

Troy Carter har tidigare varit manager för en rad artister, men mest känd för sitt arbete med Lady Gaga. Han anslöt till Spotify under 2016 och titulerade sig sedan “Global head of creator services”. Han var den första profilen från musikbranschen som anslöt till företaget.

De första ryktena om musikveteranens uttåg från Spotify började direkt efter att företaget hade infört nya riktlinjer för vilken musik som skulle få finnas på plattformen. Han ska enligt rapporter har varit rasande på de nya reglerna som i efterhand har förtydligats något av Spotify.

I ett uttalande till Variety betonar Spotifys vd Daniel Ek vikten av Troy Carters arbete sedan han anslöt till företaget.

“Troy har gjort ett enormt avtryck hos Spotify. När han anslöt till oss fanns det en generell skepticism mot streaming från artisterna. Troy har varit bidragande i arbetet att förändra den uppfattningen och hans ansträngningar för att skapa verkliga partnerskap inom branschen kommer att märkas i många år framöver. Han har byggt ett kompetent globalt team som förkroppsligar en artister-kommer-först-syn och denna filosofi har antagits inom hela Spotify”, säger han.

Troy Carter själv säger att han anslöt till företaget för att hjälpa till att bygga en bro mellan Spotify och artisterna. Ett uppdrag som han menar utvecklades över tid.

“Det målet utvecklades från att lösa en utmaning till att bygga ett globalt team fokuserade på att förändra spelet för artister över hela världen“, säger han bland annat.

Det blir Nick Holmstén som kommer att ersätta Troy Carter på positionen. Han är för närvarande "Global head of shows and editorial."

Läs mer