Cristina Stenbeck har investerat i Werlabs genom nya bolaget Ameriana

WerlabsKinnevikriskkapital

Cristina Stenbeck. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Äger aktier för 20 miljoner kronor.

Cristina Stenbeck är genom familjens maktbolag Kinnevik ägare i bolag som Tele2, Zalando och Millicom. Men under 2017 har hon lite i smyg satt upp ett nytt svenskt ägarbolag och börjat med privata techinvesteringar, rapporterar Di Digital.

Handlingar som sajten har tagit del av visar att den tidigare Kinneviks-ordföranden hade aktier till ett värde av 20 miljoner kronor i det svenska medtech-bolaget Werlabs vid slutet av 2017. Ägandet sker genom det egna bolaget Ameriana AB, som ägs av ett holdingbolag i Luxemburg.

Ameriana också investerat i riskkapitalbolaget Backing Minds senaste fond. En fond som har en total storlek på runt 200 miljoner kronor enligt uppgifter till Di Digital. Cristina Stenbecks ägarandel var enligt sajten värd 1,7 miljoner vid årsskiftet.

Werlabs är ett företag som låter kunder beställa hälsokontroller och blodanalyser på nätet. Bolaget har också fått stor uppmärksamhet för den stjärntäta ägarlistan, där vi exempelvis hittar Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert liksom Alex Norström och Gustav Söderström från Spotify

Läs mer