Pewdiepies nya mobilspel är en stor succé - redan etta i 27 länder

Youtube Mobilspel Legend of the Brofist
Pewdiepies nya mobilspel är en stor succé - redan etta i 27 länder

FOTO: PEWDIEPIES YOUTUBEKANAL.

Sara Lindmark

Reporter

Felix “Pewdiepie” Kjellbergs nya mobilspel “Legend of the Brofist” är den mest nedladdade betalappen i 27 länder och har redan miljonintäkter.

Den svenske Youtube-profilen Pewdiepie väljer att ta betalt för sin spelapp på ett annorlunda sätt jämfört med konkurrenterna. I stället för att köpa funktioner inuti appen kostar det 49 kronor att ladda ned den.

Och det är det många som gjort sedan lanseringen i fredags.

“Legend of the Brofist” toppar listan över betalappar i App store i 27 länder, enligt statistik från App Annie. I USA ligger appen etta på Ios betallista, före Minecraft. Det framgår av statistik från dataföretaget App Annie.

Det här är så klart roligt för Felix Kjellberg, även om det säger ännu mer att titta på topplistan över de appar som drar in mest pengar. I Sverige är “Legend of the Brofist” den nionde mest inkomstbringande appen och i USA ligger spelet på 27:e plats, före Blizzard Entertainments populära spel “Hearthstone: Heroes of Warcraft.”

Vad betyder då det här i pengar?

Det är förstås svårt att säga med exakta mått. Men enligt en person som är väl insatt i branschen, som vi har pratat med, tyder det på att Felix Kjellberg drar in runt en miljon – minst – om dagen på sitt spel.

Nyligen blev “Pewdiepie” först i världen att nå 10 miljarder visningar. Hans kanal har över 39 miljoner följare. Om alla dessa köpte hans spel skulle det innebära ett kassaklirr på 2 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER