Sök

Digitala bokföringstjänsten Wrebit i samarbete med stor redovisningsbyrå

WrebitrevisorDigitalisering

F.v: David Wengbrand vd och grundare av Wrebit, Evelina Parheden marknadschef, Alexander Westerling Utvecklingschef, Björn Kapstö sälj- & kommunikationschef. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Genombrottsavtal för uppstickaren.

Fintechbolaget Wrebit lanserade sin digitala bokföringstjänst för lite mer än två år sedan. I en marknad som utgörs av företag som Dooer, Fortnox och Billogram försöker bolaget sticka ut genom att rikta sig mot de allra minsta entreprenörerna, de med mellan noll till ett anställda.

Nu har bolaget ingått ett samarbete  där de blir partner med LR Revision och Redovisning, som med sina 70 kontor runtom i landet är en av de största redovisningsbyråerna. Ett samarbete som man hoppas ska leda till större möjligheter att nå ut till landets småföretagare.

“Dels är det är där volymen finns, det finns ungefär 800.000 företag med noll till en anställda. Dels har det har sina fördelar i att vi kan hålla funktionaliteten enkel, det är ett måste om vi ska få småföretagen att sköta sin bokföring själva”, säger David Wengbrand, vd och grundare av Wrebit.

Samarbetet innebär enligt David Wengbrand att Wrebit positionerar sig bra för att kunna etablera sig som en storspelare bland programvara inom bokföring.

“Vi går två vägar med bolaget, dels jobbar vi direkt mot slutkund, men vårt andra ben är att vi växer genom byråer. De fungerar som en säljkår för oss, samtidigt som de får en möjlighet att digitalisera sig och kan frigöra tid som kan ägnas åt mer kvalificerade tjänster.”

“Med tanke på att de har 70 kontor runtom i landet, så dubblas våra ansluta byråer på ett bräde i och med det här samarbetet.”

Wrebit tog in en såddrunda på 2 miljoner kronor 2016. Sedan dess har de genomför ytterligare nyemissioner där bland andra Aggregate media har gått in i bolaget i utbyte mot annonsutrymme värt 10 miljoner kronor.

Företagets senaste räkenskapsår avslutades nyligen, enligt David Wengbrand har omsättningen varit ungefär 1,5 miljon kronor. Det är en bra bit från de större startupbolagen i samma nisch, men ändå tre gånger så hög jämfört med bolagets första år på marknaden, då de omsatte 0,5 miljoner kronor.

Läs mer