Sök

Tre tunga namn till inkubatorn Springfield

The Springfield Project

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den svenska inkubatorn Springfield, som investerar i techbolag, har plockat in tre nya personer till sin organisation, avslöjar Breakit.

Inkubatorn Springfield, som två gånger om året investerar i unga svenska techbolag, har plockat in tre nya investeringsansvariga till sin verksamhet. 

Entreprenörerna Susanne Najafi, grundare av skönhetsbutiken Eleven.se, Sara Wimmercranz, grundare av sajten Footway och Kristian Jacobsson, tidigare vd på Kundkraft och Suredo, kommer i sina nya roller ansvara för de bolag som tas in i Springfields investeringsprogram.

”Vår grundidé är att de som är bäst lämpade att coacha bolag i tidiga skeden är de som själva har erfarenhet från de utmaningar som kommer med att startat ett bolag. Därför söker vi den här typen av personer”, säger Anna Settman, medgrundare av Springfield och tidigare vd på Aftonbladet.

Springfield investerar två gånger om året upp till en halv miljon kronor i svenska startup-bolag – med ytterligare investeringsmöjligheter upp till tio miljoner kronor.

I fjol investerade man bland annat i bolag som dykappen Ocean, ordspelet Wordbolt, låneförhandlaren Bolånegruppen, hörlursutvecklaren Melaud, rekryterings-appen Cruitway och den digitala begravningsbyrån Lavendla. 

”Vi tycker att det är viktigt att vi har personer med riktiga erfarenheter som rådgivare. Därför har vi personer som är aktiva i andra bolag parallellt med att de gör det här. Då tror vi att man får den bästa guidningen”, säger Anna Settman.

Läs mer