Sämst på nätet just nu: Taxi Sthlm, Coop och Bonnier

Sämst på nätet just nu: Taxi Sthlm, Coop och Bonnier

Viggo Cavling

Krönikör

Den digitala revolutionen rullar som bekant på som ångvält över våra liv. Mycket blir otroligt mycket bättre på kort tid, men det finns också digitala upplevelser som blir sämre.

Här är tre aktuella exempel på digitala tjänster som bara för några år sedan var lysande, men som nu har uppdaterats och blivit usla.

1. Taxi Sthlms app

Ursäkta, men vad är det som har hänt? Den förra versionen var lysande, men nu fattar man ingenting. Är bilen beställd? Är den på väg? Vad heter köparen och varför kan appen aldrig pricka rätta på kartan. Haveriet är extra anmärkningsvärt eftersom Taxi Sthlm annars lyser som sol med digitala innovationer som den här och allmänt smart kommunikation av Carina Herley. Uber må vara usla arbetsgivare, men de har i alla fall en app som är lätt att älska.

2. Coop.se

Jag har handlat mat på nätet i många år. I somras när jag var på semester gjorde jag en paus och när jag kom tillbaka till Sthlm var sajten omgjord. Överblicken är borta och prisjämförelser som förr var enkla är nu kviga. Det är dessutom svårt att avsluta sitt shoppande och komma till kassan. Jag förstår att utvecklarna nu tycker att sajten är snyggare är förutom, men formen får aldrig stå i vägen för funktionen. För första gången överväger jag att testa Mathem eller Linas matkasse, vilken är bäst tycker ni?

3. DN och DI i plattan

Det var ingen slump att en av sista sakerna som Steve Jobs gjorde var att träffa Sara Öhrvall och hylla hennes utveckling av Bonniers magasin och dagstidningar i läsplattan. Tyvärr var det ingen på Bonnier som begrepp storheten i dessa produkter och de lades omgående på hyllan. (Bonnier la miljoner på utveckling, men inget på drift och underhåll.) Sedan några år har Bonnier ett antal mediokra produkter i läsplattan, jag tänker främst på DN och DI.

Det värsta av allt är att jag inte kan se Rocky i min platta när jag läser under artiklar. Det kommer alltså en rubrik och sen en SVART ruta. Ursäkta, men varför funkar inte detta? DI kör med en PDF-variant som är nästan lika usel. En ruta längst ner skymmer texten. Hallå, kan ni testa era produkter innan ni börjar sälja dem?

Det här var 3 exempel på digitala tjänster som fungerar uselt. Jag kommer då och då att lista 3 här i bloggen och har du tips på appar och digitala tjänster som blir sämre när de uppdateras är det bara att mejla mig.

Läs fler artiklar
LÄS MER