THQ Nordic köper tyska spelutvecklaren Handygames

THQ Nordic spelbranschen Mobilsurf
THQ Nordic köper tyska spelutvecklaren Handygames

Lars Wingefors, grundare av THQ Nordic. Foto: Press.

Direkt / Breakit

Spellicenskatalogen växer när THQ Nordic gör ytterligare ett förvärv.

Den svenska spelutvecklaren och utgivaren THQ Nordic har tecknat avtal om förvärv av den tyska spelutvecklaren och förläggaren Handygames, som har cirka 50 anställda. Köpeskillingen uppgår till 1 miljon euro, motsvarande drygt 10 miljoner kronor, plus en möjlig prestationsbaserad tilläggsköpeskilling på upp till 1,5 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Handygames grundades år 2000 och är baserade i den tyska staden Giebelstadt. Bolaget har släppt över 150 spel på en mängd olika plattformar, men har framförallt gjort sig ett namn inom spel till mobiltelefoner.

"Nuvarande spelutveckling är inriktad på iOS, Android, Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Vive, surfplattor, Android TV, Wearables samt digitala releaser på nästa generations konsoler", uppger THQ Nordic.

Handygames kommer även fortsättningsvis att fungera som utvecklare och förläggare av projekt under ledning av THQ Nordic i Wien.

I februari i år meddelade THQ Nordic förvärv av Koch Media för en mångdubbelt större köpeskilling om 121 miljoner euro på kontant- och skuldfri basis.

Läs fler artiklar
LÄS MER