Tingent tar in kapital genom crowdfunding – "Petter" investerar

TingentCrowdfundingKonsulttjänster

Petter har gått in som investerare i Tingent. Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har Klarna och Spotify som kunder – nu siktar de på internationell expansion och börsnotering.

Den digitala konsultmäklaren Tingent har tagit in över 100 nya aktieägare i sin senaste investeringsrunda, där de använde sig av crowdfunding-tjänsten Invesdor för att säkra kapitalet.

När investeringsrundan stängde hade Tingent – som förser techbolag som Klarna, Spotify och Tobii med utvecklare – fått in sex miljoner kronor i kapital.

Pengarna ska användas till att fortsätta öka bolagets tillväxt, bland annat genom en större satsning på PR och marknadsaktiviteter.

“Syftet med rundan är att få in kapital för att framförallt öka marknadsföringen, det kände vi att vi ville göra med extra muskler”, säger Linn Nyberg, marknadschef och delägare på Tingent.

Bland de många investerarna, som främst består av intressenter i branschen, kan vi hitta Zlatans affärspartner Mika Lepistö och rapparen Petter Askergren.

Efter kapitalrundan är målet en internationell expansion och inom 12 till 24 månader hoppas bolaget på en börsintroducering.

Mattias Blohm är vd och grundare av Tingent. 

“Vi valde att ge så många som möjligt i vårt nätverk chansen att gå in som delägare. Det var ett naturligt val för oss att göra detta via en digital investeringsplattform eftersom hela vår affärsidé bygger på ett starkt nätverk", säger Mattias Blohm.

Tingent grundades 2015 av Mattias Blohm, Daniel Laurén och Andreas Samuelsson och har mer än fördubblat omsättningen för varje år. Under 2017 omsatte bolaget 114 miljoner kronor, med ett resultat på 1,8 miljoner kronor. Vilket kan jämföras med en omsättning på 48 miljoner kronor och ett negativt resultat på 202.000 kronor under 2016.

Läs mer