Wework öppnar kontorshotell i Stockholm

WeWork kontorshotell kontor
Wework öppnar kontorshotell i Stockholm

Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Kontorshotellens Airbnb kommer till Stockholm tidigt nästa år.

Amerikanska Wework, som hyr ut kontorsytor till andra företag, etablerar sig i Sverige våren 2019, det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget kommer öppna lokaler i fastigheten Urban Escape, där även Spotify har sitt nya huvudkontor, i centrala Stockholm.

"Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration. Men vi ska också skapa förutsättningar för nya samarbeten som främjar en positiv ömsesidig utveckling", säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för Wework i pressmeddelandet.

Wework har tagit in 75 miljarder kronor i riskkapital sedan 2010 och bolaget värderas nu till 175 miljarder kronor. Bolaget kan beskrivas som ett Airbnb för kontorsyta.

Affärsidén är att hyra utrymme från fastighetsvärdar, inreda och sedan hyra ut till högre priser. Wework har fler än 250 000 medlemmar i 74 städer i 22 länder. Bolaget omsatte i fjol 7,7 miljarder kronor med en justerad förlust på 1,7 miljarder kronor före räntor och skatt.

Lanseringen sker i samarbete med AMF Fastigheter och projektet Urban Escape är nu i det närmaste fullt uthyrt.

Läs fler artiklar
LÄS MER