Saminvest går in med 150 miljoner i svenska inkubatorer

Saminvest
Saminvest går in med 150 miljoner i svenska inkubatorer

Från vänster: Pär Hedberg, Sting, Peder Hasslev, Saminvest, Erik Wijnbladh, Saminvest, Jens Lundström, ABI, Jeanette Andersson, Minc. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Ny statlig satsning på affärsängelfonder.

Statliga investeringsbolaget Saminvest, som bildades 2016, gör investeringar tillsammans med privata riskkapitalbolag.

Nu har bolaget genom en ny satsning även gått in i tre affärsängelfonder kopplade till inkubatorer. Det är Sting, Minc och Arctic Business Incubator som får dela på pengarna.

Samtidigt lanserar även Saminvest en satsning där man kommer att matcha utvalda affärsänglars följdinvesteringar i inkubatorerna.

“Vår satsning förstärker det finansiella systemet kring Sveriges bästa inkubatorer och deras innovativa miljöer. Målsättningen är att förbättra finansieringen, och därmed tillväxtmöjligheterna, för lovande innovationsbolag tills de blir intressanta för större venture capital-aktörer", säger Peder Hasslev, VD för Saminvest och fortsätter:

“Såväl Sting i Stockholm som Minc i Malmö och ABI i Luleå har samlat en rad intressanta bolag i sina program och har byggt nätverk av erfarna affärsänglar och investeringsbolag vilka idag utgör bolagens viktigaste investerare”, säger Peder Hasslev, VD för Saminvest i ett pressmeddelande.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER