Alexander Pärleros: "Ha så stora mål att folk skrattar"

Alexander Pärleros: "Ha så stora mål att folk skrattar"

Alexander Pärleros. Foto: Tobias Blixt

Towe Boström

Reporter

Poddkungen delade med sig av inspirerande historier och tips från Breakits scen.

Under tisdagen och onsdagen är det fullt ös här i vår Visby-trädgård i samband med Almedalsveckan. Vi passade på att bjuda in Alexander Pärleros som står bakom succén ”Framgångspodden”, där han intervjuar och tar del av framgångsrika människors historier.

På scenen berättade Alexander Pärleros, som även grundat företag som Pensionera och Mobilio, om en rad möten och erfarenheter som inspirerat och gett honom driv.

”Så stora mål att folk skrattar”


Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen står för en historia som imponerat på Alexander Pärleros, och han berättar om en anekdot som utspelade sig innan Stordalen fick epitetet ”Hotellkungen”.

Petter Stordalen klev då in på en stor paneldebatt i samband med en hotellkonferens, och folk frågade vad han gjorde där. Stordalen ska ha mötts av skratt när han då svarade att han köpt sitt första hotell dagen innan och nu ”ska bli störst i Norden på hotell”.

”Man ska ha så stora mål att folk skrattar åt en, och våga gå sin egen väg, det är en grej jag tar med mig från honom”, säger Alexander Pärleros.

”Satsa på win-win”


Alexander Pärleros uppmanar dig även att försöka hitta ”win-win”- situationer i alla lägen.

”Fundera vad du kan göra för en annan människa istället för vad dom kan göra för dig”, säger han.

Han rekommenderar exempelvis inte att mejla någon intressant person och be om en lunch om du inte kan erbjuda någonting tillbaka.

Alexander Pärleros berättar vidare att han själv kontaktades över mejl för två år sedan av en person som klagade på att han stavade fel samt påpekade flera fel på hans hemsida.

”Jag skulle kunna bjuda dig på lunch så kan vi prata om det och jag hjälpa dig med de här sakerna skrev han”, berättar Pärleros.

Det initiativet resulterade i en nära vänskap samt att personen fick ett jobb i Alexander Pärleros bolag.

Vad kan du ge vidare?


Alexander Pärleros har via sin podd mött många människor som sagt saker som inspirerat honom, som den buddistiske skogsmunken Björn Lindeblad.

”Meningen med livet är att hitta sin gåva och sedan ge bort den”. 

Alexander Pärleros berättar att det fick honom att fundera över vad han själv är bra på och kan ge vidare.

Vad han kom fram till? Att han är bra på att lyssna – och där har vi upprinnelsen till Framgångspodden.

Läs fler artiklar
LÄS MER