Ett steg närmare Amazon? Adlibris startar närbutik i mobilen

Bonnier Adlibris e-handel
Ett steg närmare Amazon? Adlibris startar närbutik i mobilen

Adlibris vd Johan Kleberg. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Bonniers e-handlare ska leverera snacks, presenter och leksaker på under en timme.

Adlibris kanske är känt för de flesta som en bokhandel på nätet. Men e-handlaren, som ägs av Bonnier, går allt mer i Amazons fotspår och säljer nu ett blandat utbud av produkter. Breakit har tidigare berättat om breddningen i den här artikeln

Den som (liksom Breakits reporter) idag går in på Adlibris butik på Regeringsgatan i Stockholm för att köpa böcker till semestern kan lätt bli besviken. Där finns nu istället alla möjliga andra prylar, allt från garn till uppblåsbara flytdjur till poolen.

Den här veckan lanserade bolaget också sin tjänst Adlibris Go. I appen kan folk i Stockholms innerstad beställa allt möjligt, från snacks till blommor och leksaker – och få det levererat på under en timme. Sakerna skickas från butiken på Regeringsgatan.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att snabba leveranser är ett fokusområde - samt att “sista milen är särskilt intressant”

”Med Adlibris Go kommer våra kunder känna igen sig i den enkelheten och samtidigt hitta nya produktsegment som man tidigare inte förknippat med Adlibris”, säger Cajsa Malm, Chef för Adlibris Next, som är den del inom bolaget som letar nya innovationer inom e-handeln.

Med Adlibris Go tar Bonnier alltså ännu ett steg inom e-handeln.

Breakit har tidigare spekulerat i att mediejätten kommer använda de pengar man får loss, om försäljningen av TV4 till Telia går igenom, till just satsningar på e-handel.

Med Amazon flåsande i nacken, och drygt 10 nya miljarder i kassan, skulle Bonnier kunna göra en storsatsning i Norden med Adlibris som motor.

Här kan du läsa mer om detta heta framtidsspår för Bonnier.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER