Löwengrip nobbade 400 miljoner – försökte sälja till Filip Tysander

Löwengrip Care & Color Daniel Wellington
Löwengrip nobbade 400 miljoner – försökte sälja till Filip Tysander

Towe Boström

Reporter

Isabella Löwengrip har den senaste tiden försökt sälja delar av sitt företag till bland annat Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander.

Breakit är på plats i Almedalen och idag, tisdag, anordnar vi en fullspäckad dag tillsammans med vår samarbetspartner Almi.

Superentreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip gästade oss under tisdagsmorgonen. Under de senaste åren har hon byggt upp en mångmiljonaffär kring sitt varumärke och bland annat rullat ut sitt skönhetsmärke Löwengrip Care & Color i världen.

Vi har tidigare rapporterat om att Isabella Löwengrip velat sälja eller ta in mer kapital till bolaget. Löwengrip, som även investerar privat, har flaggat för att hon söker en stark partner som kan bidra med både kapital och strategisk kompetens.

Isabella Löwengrip berättar att hon och parhästen Pingis Hadenius flugit runt och träffat en rad riskkapitalbolag – utan att imponeras.

”Vi har fått en jättefin värdering, det har varit upp mot 400 miljoner och man har tänkt ’ska man casha ut och byta upp huset hemma’”, berättar hon.

Isabella Löwengrip är besviken på riskkapitalisterna och säger att det egentlig bara varit en profil som varit intressant för henne att ta in som delägare – nämligen klockkungen Filip Tysander.

En anledning till att han hamnat i Löwengrips blickfång är bland annat den digitala resan som hans klockföretag Daniel Wellington gjort. En lönsam strategi på sociala medier har hjälpt till att bygga upp omsättningen på 2,8 miljarder kronor.

Isabella Löwengrip avslöjade på scenen att hon försökt övertala Filip Tysander att gå in i hennes bolag som delägare. Än så länge har han dock inte nappat på kroken – trots en lurig offensiv.

”Jag gav honom massa vin på en middag i Cannes och sa ’snälla’, men fem på morgonen kom jag hem och hade fortfarande ingen investering”, säger Isabella Löwengrip, och förklarar att han istället ville fokusera på Daniel Wellington-affären.

Varför tackade han nej?

"Han vill ha fokus på sin egen resa och då vill han inte gå in i andra projekt samtidigt".

Och du tackade nej till en värdering på 400 miljoner kronor från riskkapitalbolag?

"Japp!".

Grundarna räknar med att omsätta 80 miljoner kronor i år och anser sig ha den kompetens som krävs.

”Jag tror att vi kan finansiera det själv så just nu lutar det åt att vi vill äga bolaget helt själv”.

Du kan se hela utfrågningen på Breakits Instagram.

Läs fler artiklar
LÄS MER