Sök

Titta! Tesla kan bygga bilar – så fort som de behöver

Tesla

Elon Musk är stolt. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Efter en lång tids produktionsproblem tycks det ha lossnat för Elon Musks Tesla.

Tesla har kommit upp i en veckoproduktion på 5 000 Model 3-bilar, enligt Wall Street Journals källor som hänvisar till ett internt meddelande.

Bolaget ska med hjälp av en tredje installerad produktionslina utanför fabriken i Fremont ha mäktat med att klara av bedriften under tidiga söndagsmorgonen. Tidigare har vd Elon Musk lovat en produktion på 5 000 bilar under sista veckan av juni.

Milstolpen är viktig för Tesla, som redan fått skjuta fram två prognosen två gånger. Enligt bolaget behövs en produktion av 5 000 Model 3-bilar för att klara av att hålla verksamheten igång och nå lönsamhet. Samtidigt kan det även komma att lugna marknadens oro för en potentiell nyemission inom en snar framtid.

Men samtidigt återstår det att se om Tesla även framöver kommer att klara av produktionsnivån, efter att drastiska åtgärder varit nödvändiga under juni. Batterileverantören Panasonic sade i förra veckan att den rejält ökade produktionen har lett till tillfälliga brister i batterileveranserna.

I det interna meddelandet angav vd Elon Musk också att den totala produktionen för Tesla, inräknat även för Model S och X, hade nått upp till 7 000 under veckan. Den är en rekordhög nivå för Tesla.

Han uttrycker nu en stor stolthet på Twitter.

Läs mer