Anders Borg avslöjar sin nya passion – ska hitta nästa Klarna

Anders Borg. Foto: TT

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Ex-politikern har sadlat om till affärsängel.

Den tidigare finansministern Anders Borg levererade en liten bomb på söndagseftermiddagen när Almedals-veckan drog igång på allvar.

I en intervju på Dagens industris scen avslöjade Anders Borg att han de senaste veckorna gått in i en ny roll som investerare i svenska techbolag.

“Jag tycker det är roligt att investera i små, snabbväxande bolag. Det finns ett antal spännande svenska fintech som jag kan vara med och bidra till och där företagen kan vara en del av den här stora förändringsprocessen som pågår just nu”, säger Anders Borg och berättar samtidigt att han precis har avverkat en lång rad möten med potentiella investeringsobjekt:

“Jag har träffat många fintechbolag. I maj och nu i juni har det varit nästan två bolag per dag”, säger han utan att vilja avslöja hur många bolag han investerat i hittills eller namnet på något av dessa:

“Man ska vara försiktig pratat sin privatekonomi. Vi får återkomma till det längre fram”, säger han med ett snett leende.

Karriären som affärsängel har den tidigare finansministern alltså precis inlett. Efter sin politiska karriär har han jobbat som rådgivare inom bland annat Kinnevik-sfären och åt Stena-familjen.

Läs mer