Hon är ny analyschef hos e-handlaren Fyndiq – "Ska bli väldigt kul!"

Fyndiq
Hon är ny analyschef hos e-handlaren Fyndiq – "Ska bli väldigt kul!"

Mozhgan Tavakolifard. Foto: Fyndiq.

Towe Boström

Reporter

Mozhgan Tavakolifard ska hjälpa Fyndiq att bli vassare.

E-handelsföretaget Fyndiq, som bland annat konkurrerar med Wish, vill bli bättre på att använda all data som handeln genererar.

Det är därför man nyligen rekryterat Mozhgan Tavakolifard till rollen som Chief Data Officer, vilket på svenska betyder chef för data och analys.

Målet är att hon ska hjälpa Fyndiq att både förbättra kundupplevelsen och läsa av sin data.  

Mozhgan Tavakolifard har en utbildning inom maskininlärning och kommer senast från IT-bolaget Powel där hon hade en liknande befattning.

Mozhgan Tavakolifard berättar att hon tyckte att utmaningen verkade rolig när Fyndiq kontaktade henne.

”Den atmosfär som finns i bolaget är helt rätt. Marknadsplatsmodellen och personalisering är också kärnan i det jag arbetat och forskat inom sedan 2008. Det här ska bli väldigt kul!”, säger hon.

För några månader sedan lanserade Fyndiq appen Superbillig som likt Wish säljer billiga prylar direkt från återförsäljare i Kina.

Mozhgan Tavakolifard ska bland annat arbeta för att Fyndiq snabbare ska kunna läsa av kundens beteende för att exempelvis rekommendera produkter med hjälp av algoritmer.

”När konsumenten är i appen har vi vårt fönster, vi kan inte räkna med att de kommer tillbaka imorgon, det är det här fönstret vi behöver öppna", säger hon.

Mozhgan Tavakolifard betonar vikten av att företag verkligen börjar att lära sig av sin användar- och beteendedata.

”Det är avgörande för startups som har mindre resurser, mindre tid och färre chanser. Om de kan använda och lära  sig av datan så minskar risken att de misslyckas”, säger hon. 

Dinesh Nayar, grundare och vd för Fyndiq, säger att rekryteringen är ett viktigt steg för bolaget.

”Inte bara utifrån perspektivet att få in den nästan unika spetskompetensen att bygga datadriven användarupplevelse, utan också att ha Mozhgan som är en väldigt kompetent och handlingskraftig person i ledningen av bolaget”, säger Dinesh Nayar.

Läs fler artiklar
LÄS MER