Sök

Ikea erbjuder 700 anställda att sluta – efter ökat fokus på e-handel

Ikeae-handelIkea

Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

En osäker framtid för Ikea-anställda väntar när företaget ökar fokus på e-handeln.

Ikea har erbjudit cirka 700 anställda inom Inter Ikea Systems, som hanterar koncernens varumärke och koncept, att sluta på företaget. Det skriver 8till5.

Erbjudandet presenterades för några veckor sedan i samband med ett stormöte och beror bland annat på Ikeas nya strategi med ökat fokus på e-handel.

Inter Ikea Systems har idag medarbetare i bland annat Malmö och Helsingborg, två städer där man sedan tidigare inlett fackliga förhandlingar om uppsägning av cirka 110 tjänster. Dessa kommer att drabba främst globala tjänster inom HR, hållbarhet, marknadsföring och kommunikation.

De nya nedskärningarna på Ikea Inter Systems har kommunikatören Kaisa Lyckdal valt att besvara med följande:

"Vi vill kunna fortsätta att växa på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt, och för att kunna göra det måste vi se över hur vi arbetar och uppdatera vårt uppdrag för framtiden. I detta har alla anställda kanske inte tålamod och energi för att vänta tills den nya organisationen är på plats”, säger hon och fortsätter.

”Känner man då att man inte vill gå in i den här perioden med ovisshet i arbetet med att möta framtiden, då kanske det finns någon som vill göra något annat och då erbjuder företaget ett alternativ”.

På Unionenklubben för Ikea, Ikano och Inter Ikea uppges man inte känna till några nedskärningar, men representanten Anne-Lie Dahl säger att det finns en generell oro bland de anställda.

Läs mer