Sök

Solid Park köper IT-bolaget Exeo

Office IT-partnerSolid ParkUppköp

Från vänster: Johan Åkerlund, Vd Solid Park, Paul Rönnberg, Bas Invest, Anders Ståhlbom, Exeo, Magnus Larsson, Vd Exeo, Christer Berlin, försäljningschef Solid Park, Kenth Forsberg, Exeo, Robert D’Agostino, Bas Invest

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ytterligare en affär i den svenska IT-sektorn när Solid Park köper Exeo.

Nyligen kunde vi rapportera om en storaffär inom IT-sektorn där riskkapitalbolaget FSN Capital drog igång ett nytt it-konsultbolag tillsammans med Office IT-partner, Zetup och Dicom.

Nu meddelar IT-bolaget Solid Park, som i februari förvärvade Office IT-partner i Västerås, att de köper upp det Motala-baserade företaget Exeo för en okänd summa.

”Konsolideringen av aktörer på marknaden fortsätter. För oss är det viktigt att vara aktiva i den processen så vi kan bygga det IT-företag som vi ser att våra kunder vill ha och behöver”, säger Johan Åkerlund, vd på Solid Park i ett pressmeddelande.

För Solid Park, som arbetar med IT-drift, systemutveckling och konsulttjänster, innebär affären att de växer med cirka 60 medarbetare och nu sysselsätter ungefär 200 anställda. Efter köpet räknar Solid Park med en omsättning över 300 miljoner kronor under 2018.

Exeo omsatte 90 miljoner kronor under 2017 och kommer efter köpet att fortsätta som ett varumärke inom Solid Park.

”Exeo har haft en fantastisk resa med bra tillväxt och mycket nöjda kunder. För att ta nästa steg på resan känns samgåendet med Solid Park helt rätt då vi kompletterar varandra i så väl erbjudande som geografi. Processen har fått ta tid, det viktigaste för oss har varit att hitta rätt köpare, vilket vi nu har gjort i Solid Park”, säger Magnus Larsson, vd på Exeo.

Bas Invest är huvudägare till Solid Park och ordföranden Paul Rönnberg, som bland annat har grundat det digitala cateringbolaget Aptit.se, säger att de är öppna för ytterligare förvärv inom IT-sektorn framöver.

“Vi tror på att vara stora, men samtidigt lokala. Men vi tittar på ytterligare förvärv som kan komplettera vår geografiska täckning i huvudsakligen mälardalen”, säger han.

Läs mer