Andreessen Horowitz drar in 300 miljoner dollar till sin första kryptofond

Andreessen HorowitzriskkapitalKryptovaluta

Marc Andreessen och Ben Horowitz. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Klassiska tech-investerarfirman Andreessen Horowitz verkar inte avskräckas av den kraftiga nedgången för kryptovalutor i år.

Investmentbolaget har dragit in 300 miljoner dollar, eller 2,7 miljarder kronor, till en första fond som helt fokuserar på kryptovalutor.

Ansvarig för fonden blir Katie Haun som har ett förflutet som åklagare på det amerikanska justitiedepartementet. Hon blir också den första kvinnliga partnern på bolaget, enligt CNBC.

"Vi har upplevt upp- och nedgångar på marknaden för kryptovalutor och vi förväntar oss att det kommer att bli många fler sådana", säger Chris Dixon, partner på Andreessen Horowitz, till finanskanalen.

Han uppger vidare att det finns potential i tekniken och att vissa av de bästa investeringarna kommer i samband med nedgångar.

Andreessen Horowitz planerar att genomföra investeringarna under en period av två till tre år och sedan behålla investeringarna i upp till tio år. Investeringar kommer att ske oavsett hur marknadsklimatet ser ut, uppger venturefirman.

Läs mer