Marlene Sjöberg blev svensk mästare i fotboll – nu tar hon in 12 miljoner till sin löpapp

Almi Invest Raceone
Marlene Sjöberg blev svensk mästare i fotboll – nu tar hon in 12 miljoner till sin löpapp

T.h: Marlene Sjöberg, grundare och vd på Raceone. Foto: Adam Ihse/TT

Jonas de Lange

Reporter

Marlene Sjöbergs vinnarskalle har tagit henne till toppen förut – nu satsar hon som techentreprenör.

I februari 2016 lade Marlene Sjöberg sina professionella fotbollsdojjor på hyllan. Då hade hon hunnit vinna SM-guld, spelat både UEFA-cup och Champions League, och samlat på sig tiotals landslagsmatcher på åldersbestämd nivå.

Man kan knappast säga att hon lade sig på latsidan när idrottskarriären avslutades. Istället dök hon, med huvudet före, rakt in i entreprenörslivet.

Hon startade appen Raceone, som låter användarna följa sig själva och sina kompisar i löpningstävlingar över hela världen. Appen har bland annat använts av Göteborgsvarvet, Holmenkollstafetten, Vätternrundan och Rom Marathon.

Bolaget backas sedan tidigare av bland annat Chalmers ventures, Almi och den tidigare MTG-toppen Rikard Steiber, som idag är chef för VR-headsetet Vive hos elektronikjätten HTC.

Nu satsar de befintliga ägarna och en grupp nya affärsänglar 12 miljoner kronor på bolaget.

“Jag tror att timingen är rätt i tiden. Vi märker verkligen att detta behovet bubblar runt om i Europa just nu. Tidigare har många lopp behövt ordna en lösning för varje tävling. Som deltagare tröttnar du på att ha tusen olika appar och tekniker”, säger Marlene Sjöberg, i ett pressmeddelande.

Det nya kapitalet ska användas för att expandera till nya marknader som Storbritannien och Italien, samt nyanställningar inom sälj och produktutveckling.

Läs fler artiklar
LÄS MER