Dreams drev med Zlatans spelbolag – nu hotar Bethard med rättsliga åtgärder

Dreams Bethard Sparande
Dreams drev med Zlatans spelbolag – nu hotar Bethard med rättsliga åtgärder

Erik Skarp, vd och grundare av Bethard och Joakim Jörlander, marknadschef på Dreams. Foto: Press / Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

Spelbolaget Bethard – där Zlatan Ibrahimovic är delägare – hotar med att vidta rättsliga åtgärder mot Dreams efter reklamkuppen.

Bakgrunden till konflikten, där Bethard nu hotar med rättsliga åtgärder mot företaget, är att Dreams använde namnet Savehard på en sajt som de lanserade i en PR-kupp.

Bethard har genom ombud skickat ett intrångsbrev till Dreams, där man kräver att företaget ska sluta använda varumärket Savehard omedelbart. Vidare meddelar Bethard att de kräver svar senast den 25 juni, annars kan de komma att bli tvungna att vidta rättsliga åtgärder.

“Eftersom SAVEHARD är identiskt med BETHARD och används för produkter av samma slag, innebär er användning av SAVEHARD ert bolag kan anses begå varumärkesintrång”, står det i brevet.

Joakim Jörlander är marknadschef på Dreams och säger i ett skriftligt uttalande att han inte förstår hur Bethard kan anse att varumärkena går att förväxla, samtidigt väljer de att ändå ändra på loggan.

"BETHARD uttrycker oro över risken för förväxling mellan våra respektive varumärken. Vi förstår inte det, med tanke på att vi är totala motsatsen till betting. Vi vill att folk ska spara sina pengar, de vill att folk ska förlora sina pengar - det är vad hela den branschen går ut på. Vi tycker att de kan oroa sig för riskerna med spelmissbruk istället", skriver han.

"Hur som helst noterar vi att Bethard har tagit illa vid sig av vårt användande av SAVEHARD. Därför har vi nu bytt ut färgerna på logotypen till en fin grön nyans, istället för den gula som ändå inte var särskilt trevlig."

När Breakit når Bethards vd och grundare Erik Skarp, säger han i sin tur att deras juridiska avdelning hela tiden tittar efter fall där de tycker att man behöver agera för att skydda sitt varumärke. 

"För mig är det inte en stor sak i sig. Vi gillar vårt varumärke och har därför ett ytterst kompetent juridiskt team som tittar sig omkring och agerar om man tycker att något inte sker som det ska. Det är det vi gjort nu", säger han.

Vad konkret är det som gör att ni känner att Dreams upplägg inkräktar på ert varumärke?

“Det vill jag inte uttala mig om utan det är en bedömning som vårt juridiska team gör.”

Vad är nästa steg om inte Dreams tillmötesgår er begäran?

“Det vill jag inte kommentera i nuläget utan det får ha sin gång”, säger Erik Skarp.

Bethard skriver också i intrångsbrevet att de efterfrågar förslag på ekonomisk ersättning från Dreams, som kompensation för användandet av Savehard.

Breakit var först med att rapportera om reklamavtalet mellan Zlatan och Bethard som resulterade i att fotbollsstjärnan blev delägare i bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER