Buyers Club hjälper dig att spara pengar genom att köpa saker

Buyers Club e-handel Veckans Break?
Buyers Club hjälper dig att spara pengar genom att köpa saker

Jonas de Lange

Reporter

I veckan lanserar Buyers Club förhandsregistreringen på sin sajt. Där får medlemmar rabatter på allt möjligt mot en fast månadsavgift.

I vår fasta artikelserie "Veckans Break?" skriver vi om svenska startups som fortfarande är i sin linda. Den här gången är det alltså dags för köpklubben som vill ta över all din e-handel.

“Vårt mål är att all handel våra medlemmar gör ska ske genom oss, då kommer de att kunna spara över 1000 kronor i månaden”, säger bolagets medgrundare Emil Henriksson.

Tjänsten skiljer sig från andra förmånsklubbar genom att företagen får lägga upp sina rabatter gratis. Det är istället kunderna som betalar en fast summa i månaden. Emil Henriksson påstår dock att användarna kommer att spara in månadskostnaden och mer därtill. Han är så säker att de till och med garanterar pengarna tillbaka om man inte tjänar på tjänsten.

“Månadsavgiften är på 95 kronor och sparar man mindre än 500 kronor en månad får man den månaden gratis”, säger han.

Bolaget kan på sätt och vis påminna lite om Wrapps första floppade idé med att samla presentkort i en app. Emil Henriksson menar dock att de har bättre förutsättningar för att få idén att ta fart eftersom de har en annan intäktsmodell.

“Eftersom vi inte tar betalt av företagen kan de erbjuda rabatter hos oss som är billigare än någon annanstans. Vår tydligaste konkurransfördel är att vi blir en billigare och bättre marknadsförningskanal än konkurrenterna”, säger han.

Fösta månaden är gratis till de nya användarna. Det svåra enligt Emil Henriksson blir att hålla kvar dem när de måste börja betala för tjänsten.

“Vi blöder ju kapital i början när vi inte tar betalt för tjänsten. Vi måste jobba mycket med att visa och förklara för kunderna hur mycket de faktiskt sparar på att använda vår tjänst”, säger han.

Vidare förklarar han att pedagogiken är ett genomgående viktigt tema för dem. De har därför valt att satsa på att bara ha ett företag från varje bransch ansluten till tjänsten. Det innebär att man till exempel inte kan få rabatter på både Hemköp och Ica genom appen. Det innebär samtidigt att man slipper att välja.

“Vi vill göra det så lätt som möjligt för kunderna. Förhoppningsvis gör det att vi får en bättre konvertering än våra konkurrenter”, säger Emil Henriksson.

Som nämnt har företaget nu fullt fokus på att rulla ut tjänsten, men det hindrar dem inte från att sätta skyhöga mål.

“Vi vill att hela Sverige ska veta att vi finns inom ett halvår. Vi har tankar om att ta in kapital ganska snart för att kunna expandera snabbt. Det behövs eftersom vi ger alla en gratismånad och ett antal gåvor i början”, säger Emil Henriksson

Läs fler artiklar
LÄS MER