Sök

Blev en hit i USA – nu tar de sina scootrar till Europa

Foto: Istockphotos.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

De elektriska hyr-scootrarna ska erövra Europa.

Elektriska scootrar, som har blivit mycket populära som hyrfordon i USA, är nu på väg till Europa. Företaget Lime lanserar sina scootrar i Paris denna vecka, skriver Financial Times.

Limes lansering markerar starten på en aggressiv internationell expansionsplan och innebär att företaget hinner före sin rival Bird till Europa. Båda bolagen hyr i USA ut elscootrar för några dollar per resa. Fordonen hyrs genom en smartphoneapp och körs i stående ställning, i en hastighet av upp till 25 km/tim. Scootern kan efter resans slut lämnas av var som helst.

Både Lime och Bird är för närvarande i färd med att ta in hundratals miljoner dollar i finansiering. Kapitalet behövs för att hävda sig mot konkurrenter som till exempel nättaxitjänsten Uber, som planerar att ta sin egen tjänst för elcyklar, Jump, till Europa inom kort.

Lime finns hittills i drygt 70 städer och universitetsområden, främst i USA. Bolaget har hittills tagit in 350 miljoner dollar i riskkapital, bland annat från Andreessen Horowitz, och har drygt 120 anställda.

Läs mer