Sök

Starbreeze föll hårt efter sin trailer – Vd:n: "Har jobb kvar att göra"

Starbreeze

Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze. Foto: Press

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Spelutvecklarens vd tar ton efter att aktien backat 40 procent.
"Vi har jobb kvar att göra", säger Bo Andersson Klint.

Spelutvecklaren Starbreeze har backat drygt 40 procent sedan bolaget visade sin trailer för kommande stortitel Overkills The Walking Dead i samband med spelmässan E3.

Bolaget har under våren gradvis byggt upp förväntningarna inför E3 med fyra separata trailers. Dessa har varit så kallade cinematic-trailers och inte visat något ur själva spelet, så kallad "gameplay".

Efter att den första gameplay-trailern visats natten mot tisdagen den 12 juni inleddes kursfallet.

Under tisdagen gick Starbreeze och vd:n Bo Andersson Klint ut med frågor och svar rörande kursfallet. 

Just gameplay-trailern har mötts med kritik och kursen har sedan natten mot tisdagen tappat avsevärt, vad är er syn på frågan?

"Ja, självklart var det inte roligt för oss att trailern fick ett så negativt mottagande, och vi tar till oss kritiken. Det var inte meningen att vår gameplay-teaser skulle ge 15 minuters full insikt i gameplay men uppenbarligen var inte leveransen god nog", säger Bo Andersson Klint. 

Han säger bland annat att man sett ett kvitto på att de flesta var positiva efter att ha testat spelet på plats. Bo Andersson Klint beskriver reaktionerna från besökarna på mässan som "bra", liksom den kritik som hittills framkommit i media. 

"Det viktigaste för oss är att de som spelar spelet tycker att det är roligt, och jag tycker att reaktionerna talar för sig själv", säger Bo Andersson Klint. 

Han säger vidare att bolaget tar med sig feedbacken på spelet i sluförandefasen. 

"Vi har jobb kvar att göra och vi är glada över att vi fick så bra respons vid detta första tillfälle". 

Läs mer