Liten slukar stor – ska bilda en ny skönhetsjätte på nätet

Verdane
Liten slukar stor – ska bilda en ny skönhetsjätte på nätet

Erik Wisterberg

Reporter

Eleven förvärvar dubbelt så stora Nordicfeel.

Affären sker genom att Elevens huvudägare, riskkapitalbolaget Verdane, köper Nordicfeel.

”Vi tror i grunden att man behöver växa snabbare än vad marknaden gör för att bli stor. Sammanslagningen ger stordriftsfördelar som krävs för att kunna investera i den takt som krävs för att göra kunderna nöjda”, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane till Breakit.

Verdane betalar både kontant och med aktier i det nya sammanslagna bolaget. Det fusionerade bolaget kommer att omsätta 370 miljoner kronor och finnas på tre marknader.

Elevens vd Pernilla Barkman blir vd för det nya bolaget.

"Med en större inköpsorganisation får vi mer muskler och bättre förutsättningar att fortsätta erbjuda noga utvalda produkter till våra segment. Dessutom har Nordicfeel ett välutvecklat och effektivt lager och är starka på logistik, vilket kommer vara viktigt för vår fortsatta utveckling", säger Pernilla Barkman i pressmeddelandet. 

Nordicfeel är en klassisk e-handelshistoria. Bolaget grundades 2006 av Tobias Fransson.

”När han startade rymdes hela lagret, bestående av ett fåtal parfymer, i en bokhylla hemma i huset”, heter det enligt bolagets sajt.

Bolaget har sedan ingått i Nordic E-Commerce Group – som byggt en lite udda e-handelsportfölj med skönhet och skrivarpatroner.

Det är också Nordic E-Commerce Group som nu säljer Nordic Feel till Verdane.

Ingen av parterna vill avslöja de finansiella detaljerna i affären. Men med tanke på Nordic Feels intäkter, 217 miljoner kronor med ett nollresultat enligt det senaste bokslutet, borde värderingen ligga på över 300 miljoner kronor.

Bland de som cashar in finns Robert Surbevski, Calle Johansson, Marcus Thomasson – samtliga medgrundare till Nordic E-Commerce Group – samt riskkapitalbolaget MVI.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER