Insurello tar in nytt kapital – Soundtrap-grundarna bland investerarna

Soundtrap Insurello riskkapital
Insurello tar in nytt kapital – Soundtrap-grundarna bland investerarna

Soundtrap-grundaren Per Emanuelsson, investerar i startupen Insurello. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Startupen Insurello, som hjälper kunder att söka ersättning från försäkringsbolag via en digital plattform, tar in 6,3 miljoner i nytt kapital.

Bland investerarna återfinns bland annat riskkapitalbolagen Luminar Ventures och Wave Ventures, men också Soundtrap-grundarna Per Emanuelsson, Björn Melinder och Lars Bergström.

Soundtrap är en tjänst där flera personer samtidigt kan vara inne i ett musikprojekt och mixa låtar tillsammans. Bolaget köptes upp av Spotify förra hösten för en okänd summa – och nu väljer alltså grundarna att återinvestera delar av sitt kapital i en ny startup. 

”Det här är början på ett nytt kapitel både inom försäkringsbranschen och för Insurello. Vi är väldigt glada för deras förtroende och för de möjligheter som denna investering skapa”, säger Marcus Janback, VD och medgrundare av bolaget i ett pressmeddelande.

Insurello vann i vintras Årets Startup-bolag 2017 i Business Challenge och har sedan dess bland annat lanserat tjänsten kommungranskaren, som är en jämförelsetjänst för kommunförsäkringar i Sverige.

Investeringen ska användas till att fortsätta vidareutveckla plattformen och för att lansera nya tjänster för både konsumenter och försäkringsbolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER