Sök

MQ går bättre än väntat – men försäljning och resultat minskar

MQ

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Vi säger löpande upp befintliga hyreskontrakt."

Omsättningen uppgick under kvartalet till 413 miljoner kronor (424), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 410.

Den jämförbara försäljningen minskade med 4,3 procent, vilket kan ställas i relation till marknaden som helhet där försäljningen i jämförbara butiker ökade med 1,4 procent enligt HUI.

"Vi har tydligt fokus på bruttomarginal och kostnadskontroll som i kvartalet kompenserar för den lägre försäljningen. Bruttomarginalens positiva utveckling under tredje kvartalet är därför ett styrkebesked", konstaterar avgående vd Christina Ståhl.

Rörelseresultatet blev 28 miljoner kronor (36), väntat rörelseresultat var 23. 

Resultat per aktie hamnade på 0,59 kronor (0,77).

"Vi säger löpande upp befintliga hyreskontrakt för omförhandling och sänkta kostnader. Samtidigt ser vi även i dagens marknad intressanta affärslägen, och har då kraft att investera och satsa", skriver Christina Ståhl i sitt vd-ord.

MQ ser just nu över sitt butiksbestånd och arbetar med digitala handelslösningar, både för kunden att hantera själv och som komplement med shop online i butik. Ny e-handelschef och IT-chef är på plats med syfte att öka tempot i koncernens digitala utveckling, skriver vd.

Den 20 augusti tar som planerat Ingvar Larsson vid som ny vd och koncernchef för MQ.

Läs mer