Sök

Rusning till svenska appen Forza Football under fotbolls-VM i Ryssland

Football AddictsFotbolls-VM

Patrik Arnesson, gundare av Footboall addicst gläds åt VM på flera sätt. Foto: Breakit/Istockphoto

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Göteborgsbolaget Football addicts, som ligger bakom appen Forza Football där användarna kan följa fotbollsresultat i olika ligor, jublar över den fotbollsfeber som nu råder i samband med VM.

När Breakit når grundaren och vd:n Patrik Arnesson är han på plats i Ryssland och ska snart se Sverige möta Sydkorea.

“Vi har väldigt stor tillväxt just nu på grund av fotbolls-VM. Vanligtvis får vi in 10.000 användare per dag. Nu får vi in 20.000 per dag”, säger han.

Football addicts grundades 2012 och satsar på att bli världens främsta bevakare av fotbollsresultat. Nu kan användare följa 500 ligor i 100 länder, bland annat genom att se laguppställningar, liveuppdatering från matcherna och repriser av målen. Appen har i dag cirka 2 miljoner användare i veckan.

Inför herrarnas VM, som just nu pågår, har bolaget byggt en VM-version och bland annat skapat en tippningstävling där användarna kan tippa alla gruppmatcher och skapa egna priser.

Just nu använder cirka 40.000 personer den funktionen.

Under 2016 omsatte bolaget 31 miljoner kronor, vilket var en ökning med 14 procent från året innan. Samtidigt gjorde bolaget nästintill nollresultat. Årsredovisningen för 2017 har ännu inte blivit offentlig men Patrik Arnesson säger till Breakit att omsättningen ökat marginellt jämfört med 2016.

“Det beror på att vi har investerat mycket i produkten och det kommer vi att skörda 2018. I år ser vi redan att omsättningen har växt med 50 procent jämfört med 2017”.

Beror det på att det är VM-år?

“Nej, egentligen inte. Däremot har vi tagit bort mig från försäljningsdelen och det har gett goda resultat. Som grundare kan det vara svårt att släppa saker ibland men det har visat sig vara mycket bättre för bolaget om jag fokuserar på annat medan någon annan, som tycker det är roligt och kan ägna 100 procent av sin tid åt det, sköter försäljningen.”

Vad har ni för planer 2018?

“Vi börjar samla in data från våra användare och låter fansen rapportera från matcherna. Vi har också 50 anställda nu och behöver fundera över hur vi jobbar på bästa sätt och inte blir långsamma trots att vi är så många.”

Hur följer du VM?

“Även om jag är på plats i Ryssland så använder jag appen mer än någonsin. Jag kollar upp när matcherna går, laguppställningarna och repriser av målen.”

Läs mer