Kappahls vd tvingas bort

Kappahls vd tvingas bort

Foto: KappAhl/Stefan Edetoft

Finwire / Breakit

Danny Feltmann får lämna Kappahl.

Klädkedjan Kappahl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Han och styrelsen har olika syn på bolagets utveckling och prioriteringar, enligt ett pressmeddelande där bolaget även flaggar för högre omsättning och resultat än vad analytikerna väntat sig.

Breakit har tidigare skrivit att Kappahls försäljning pressas av e-handeln. 

"Styrelsen och verkställande direktören har olika syn i dessa viktiga frågor och det naturliga är då att gå skilda vägar".

"Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017", säger styrelseordförande Anders Bülow.

Danny Feltmann har uttalat sig till Market.

”Det här är självklart inget som jag ville skulle hända, men styrelse och vd måste vara eniga om bolagets väg framåt och om man inte är det är det bästa att gå skilda vägar", säger Danny Feltmann.

Han vill i nuläget inte gå närmare in på vilka oenigheter som ligger till grund för beslutet. 

Under det tredje kvartalet 2017 hade Kappahl en omsättning på 1.217 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 119 miljoner kronor. Enligt Bloombergs analytikerestimat väntas Kappahl rapportera en omsättning för tredje kvartalet i år på 1.189 miljoner kronor och ett rörelseresultat om 105 miljoner kronor.

Processen med att rekrytera en ny vd inleds omgående och tills vidare går styrelseledamoten Göran Bille in som tillförordnad vd.

Göran Bille har suttit i styrelsen sedan december 2016 och har tidigare varit vd och koncernchef för Gina Tricot respektive Lindex.

Läs fler artiklar
LÄS MER