Nu kommenterar H&M:s Stefan Persson själv uppgifterna om ett utköp

H&M Afound Mode
Nu kommenterar H&M:s Stefan Persson själv uppgifterna om ett utköp

Foto: Stefan Lundell / TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stefan Persson ger sin syn på ryktena om att familjen Persson ska köpa ut H&M från börsen.

(Den här artikeln publicerades 14 juni 2018. För senaste nytt om hur det går för H&M, läs här).

Efter att vi avslöjat både planerna och premiärdatumet var jag såklart tvungen att vara på plats när H&M:s nya storsatsning Afound slog upp portarna på Drottninggatan i centrala Stockholm klockan elva på torsdagsförmiddagen.

Då hade ett gäng tonårstjejer köat utanför butiken i nästan två timmar för att få 500 kronor gratis att shoppa för. Själv fick jag en hundring att fynda gratis för i den välfyllda butiken men den största vinsten med besöket var inte jeansen som jag till sist fastnade för.

Nej, jag blev betydligt mer exalterad över att springa på H&M:s styrelseordförande och storägare Stefan Persson i rulltrappan. De senaste dagarna har det varit ovanligt mycket fokus på Stefan Persson – utan att han själv gjort några uttalanden.

H&M:s nya butikskoncept Afound.

Bakgrunden är att de nygamla ryktena om att familjen Persson ska köpa ut den svenska klädjätten från börsen. Stefan Persson och hans familj kontrollerar idag 45 procent av aktierna i H&M och under våren har han köpt på sig nya H&M-aktier för flera miljarder kronor.

När aktiekursen i fredags började klättra uppåt tog ryktena om att familjen Persson övervägde ett utköp av bolaget fart igen. H&M-aktien gick fram till i tisdags upp med närmare 10 procent, vilket motsvarar över 15 miljarder kronor i börsvärde. Ett utköp av H&M från börsen skulle dock krävas runt 150 miljarder kronor och många har avfärdat ryktena om ett utköp som just ett rykte.

Och nu sällar sig ytterligare en person till skeptikernas skara – Stefan Persson själv. På en rak fråga om det finns några planer på att köpa ut H&M från börsen ler Stefan Persson först lite snett innan han konstaterar:

“Det är samma snack som varit ända sedan vi gick till börsen”.

Men finns det någon substans i ryktena?
“Nej, det finns ingen bäring på de ryktena alls”.

Vad tycker du om premiären för Afound?
“Fantastiskt! Riktigt bra!”, säger Stefan Persson innan han skyndar ut ur butiken i riktning mot H&M:s huvudkontor på andra sidan gatan.

Läs fler artiklar
LÄS MER