Rapparen Snoop Dogg lanserar socialt medium för cannabis

Rapparen Snoop Dogg lanserar socialt medium för cannabis

TT/AP Photo/Odessa American, Heather Leiphart)

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

En social medieplattform för folk som älskar cannabis. Vem som står bakom satsningen? Gissa tre gånger.

Att rapparen Snoop Dogg gillar investeringar, tech och marijuana är ingen hemlighet. Vi har tidigare kunnat berätta att han investerat i bolag som Eaze, som står bakom en hemkörningsapp för marijuana, den sociala nyhetssajten Reddit och aktieappen Robinhood.

Nu har Snoop Dogg beslutat sig för att ta satsningarna till nästa nivå.

I samband med sajten Techcrunch konferens Disrupt SF 2015 meddelade den rappande investeraren att han kommer att lansera en social medieplattform riktad mot människor som gillar marijuana. Förutom att sajten, som heter Merry Jane, kommer att fungera som en mötesplats för weed-fantaster så kommer man bland annat att producera såväl rörlig bild som artiklar. 

Snoop Dogg uppges ha förklarat att sajten kommer att innehålla ”allt du behöver veta” om marjiuana och fungera som ett uppslagsverk för cannabisvärlden.

Sajten kommer till och med att ha ett matlagningsprogram anpassat för weed-rökare samt en databas fylld med fakta om olika typer av marijuana.

Förutom de rena nöjessegmenten, som olika serier och artiklar, verkar rapparen även planera att bedriva någon form av granskande journalistik. Man ska exempelvis bevaka lagstiftningar, politik och marijuanaindustrin i stort.

Enligt medgrundaren Ted Chung ska bolaget få intäkter bland annat från annonsering.

Läs fler artiklar
LÄS MER