Sök

Nu ska Kry erövra Europa: "Känner ett stort ansvar"

Kry

Johannes Schildt. Foto: Kry.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Med en halv miljard i kassan är nätläkaren Kry nu redo att expandera – rejält.

På tisdagsmorgonen kunde Breakit avslöja att nätläkaren Kry plockar in runt 540 miljoner kronor  i riskkapital. Något medgrundaren och vd:n Johannes Schildt, inte helt oväntat, beskriver som "roligt" när Breakit får tag på honom.

”Det har varit ett väldigt stort intresse kring den här rundan som leddes av Index Ventures, vilket vi är glada för", säger Johannes Schildt.

För runt ett år sedan tog Kry in 200 miljoner kronor – med det här betyder inte att man bränt de pengarna, understryker Johannes Schildt.

Kry behöver helt enkelt mer kapital för att erövra Europa där Frankrike och Storbritannien står näst på tur.

Vd:n pekar på att det händer mycket spännande i Europa och man vill hoppa på tåget när man redan befinner sig i en stark position.

”Vi är en ledande aktör med europeiska mått mätt, vi känner ett stort ansvar att se till att utvecklingen går snabbt", säger Johannes Schildt som uppger att man blickar mot flera marknader.

Nätläkaren är i dagsläget etablerad i Sverige, Norge och Spanien där Spanien utgör en mindre del av den totala omsättningen.

Kry har tidigare flaggat för att det kan bli aktuellt att bygga fysiska vårdcentraler och ett antal ansökningar om etableringar har lämnats in i olika städer.

Johannes Schildt utesluter inte att en del av riskkapitalet går till en sådan satsning.

”Vårt huvudsakliga fokus är på expansion runt om i Europa, det är möjligt att fysisk vård kommer vara en del i det”.

Under 2016 omsatte bolaget 14,5 miljoner kronor och visade en förlust på 10,7 miljoner kronor. Enligt Kry står vårdgivaren i dag för runt 3 procent av alla besök inom primärvården.

Exakt hur snabbt tillväxten gått därefter återstår att se när bokslutet för 2017 blir offentligt. Johannes Schildt vill inte uppge några prognoser eller siffror. 

"Det får vi återkomma till, vi fortsätter att öka".

Fokus ligger nu på att fortsätta växa samt investera i teamet och expansionen.

”Det är kul, det är ett grymt team och vi hjälper väldigt mycket människor”, säger Johannes Schildt.

Läs mer