Sök

Analytiker: Microsoft kan bli Netflix för spel

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Spelverksamheten skulle kunna lyfta Microsoft värdering

Morgan Stanley tror att spelverksamhet kan lyfta Microsoft till en värdering på en biljon dollar, rapporterar Business Insider.

Morgan Stanley-analytikern Keith Weiss skriver i en analys att Microsoft kan bli Netflix fast för gaming. Vidare bedömer analytikern att det verksamhetsområdet till stor del har missförståtts och undervärderats av andra analytiker och investerare.

Weiss ser framför sig att spellandskapet håller på att förändras och att mer fokus läggs på datorer och mobiler istället för på spelkonsoler. Weiss bedömer att Microsoft Azure är en unik konkurrensfördel eftersom det möjliggör en tillförlitlig digital infrastruktur för spelutvecklare.

Morgan Stanley-analytikern ser även framför sig att tjänsten Xbox GamePass som tillåter användare att spela ett bibliotek av speltitlar för en månadskostnad kommer att bli helt digital i framtiden, och även omfatta mobila enheter inom tre till fem år, vilket ses som en kraftig intäktsdrivare.

Jefferies-analytikern Timothy O'Shea instämmer i att Microsoft är på väg att skapa något nytt och explosivt på spelverksamhetssidan och nämner att Google, Amazon och Microsoft arbetar på egna cloudbaserade spelplattformar för streaming.

Enligt en marknadsanalys från Newzoo växte mobilt sina intäkter med 19,3 procent på årsbasis medan spelkonsoler noterade en blygsam tillväxt om 3,6 procent.

Läs mer