Skandia sänker sin bolåneränta

Enkla Skandia Bolån
Skandia sänker sin bolåneränta

Frans Lindelöw. Foto: Pressbild/TT

Caroline Englund

Reporter

Skandia hoppar på bolånekriget och sänker räntan.

När startupen Enkla öppnade dörrarna till sina rekordbilliga bolån var intresset stort. Med en ränta på 0,95 procent, bunden i tre år, ligger uppstickaren långt under storbankernas snittränta.

Nyheten fick bankerna att hoppa till rejält och SEB:s egna analytiker skrev bland annat att erbjudandet kunde få “betydande effekt på den svenska bolånemarknaden”.

I april kontrade storbanken Danske bank med att sänka sin ränta med från 1,85 procent till 1,29 procent, bundet i två år.

Nu meddelar även Skandia att den ska börja erbjuda en bolåneränta ned till 1,09 procent, ned från 1,16 procent som lägsta ränta innan. Snitträntan hos banken låg innan förändringen på 1,52 procent.

Den låga räntan kommer att bli aktuell för de kunder som har tjänstepension i Skandia och en bindningstid på 3 månader. Belåningsgrad och sparande spelar också in. Det blir en ändring från tidigare då banken krävde att man hade alla sina banktjänster hos Skandia för att ta del av de mest förmånliga räntorna.

“Det här är en större strategiförändring inom Skandia som knyter ihop människors två viktigaste privatekonomiska åtagande – bolån och pension”, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia i ett pressmeddelande.

Enligt banken kommer 7 av 10 av bankens befintliga kunder nu att få en billigare bolåneränta.

"Med det nya erbjudandet räknar vi med att nå ut till ännu fler", säger Frans Lindelöw i samma pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER