Sök

Mathem ser över rutinerna – "Kraftiga reaktioner" ligger bakom

MathemDr Sannas

Tomas och Karolin Kull, grundare Mathem. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kosttillskottsbolaget Dr Sannas pekar ut konkurrenter.

Dr Sannas meddelade igår att avtalet med Mathem, som först presenterades i fredags, avbryts efter att kritik riktats mot bolagets grundare Sanna Ehdin Anandala på Mathems Facebooksida. Mathem ska nu se över sina rutiner för nya produkter och Dr Sannas kopplar kritiken till konkurrenter som vill stoppa bolagets tillväxt.

Dr Sannas vd Daniel Ehdin hävdar att det inte är Mathems kunder som reagerat:

"Som jag förstått det har det inte riktats någon kritik mot Dr Sannas produkter eller våra noggrant utvalda ingredienser från någon av våra kunder i samband med detta. Att det finns konkurrenter och personer som försöker stoppa vår tillväxt är ingen nyhet utan det förkommer för alla företag och branscher".

Kan detta ske med andra distributörer också?

"Det ser jag som osannolikt".

Vilka produkter var det Mathems kunder motsatte sig?

"Till min kännedom var det ingen av Mathems kunder som har satt sig emot någon av våra produkter utan kritiken var riktad mot vår grundare Sanna Ehdin Anandala och dessa sammankopplades med de produkter som hon varit med och utvecklat", säger Daniel Ehdin.

På Mathem kommer de nu se över rutinen för vilka produkter som tas in i sortimentet, säger Mathems ägare Tomas Kull.

"Vi har tidigare planerat att ta in några enstaka produkter från Dr Sannas i sortimentet, men efter den kraftiga reaktionen från våra kunder har vi beslutat att inte gå vidare med det. Vi har även beslutat att se över våra rutiner gällande nya produkter", säger han.

Läs mer