Sök

Lyft nära förvärv av cykeldelningstjänsten Motivate för minst 250 miljoner dollar

UberLyftTransport

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Uberkonkurrenten Lyft är nära ett förvärv av cykeldelningstjänsten Motivate i en affär som uppges uppgå till minst 250 miljoner dollar, cirka 2,2 miljarder kronor.

 Det rapporterar nättidningen The Information med hänvisning till två källor.

Skulle förvärvet slutföras kommer denmerikanska taxiapptjänstenLyft att konkurrera med Uber som köpte cykeldelningstjänsten Jump förra månaden för 200 miljoner dollar. Satsningarna sker mot bakgrund av att efterfrågan på "on demand"-tillgång av cyklar har ökat.

Man fick nyligen in finansiering till en värdering om 250 miljoner dollar, och en källa uppger att köpet kommer ske till den värderingen alternativt högre. Motivate uppger för investerare att företaget är värdefullt för att man lyckats förhandla sig till exklusiva cykeldelningskontrakt med vissa städer såsom New York, Boston och San Francisco.

Motivate står bland annat bakom tjänsterna CitiBike i New York och Ford GoBike i San Francisco.

 Lyft passerade en miljard dollar, över 8 miljarder kronro,  i intäkter under 2017.

Bolaget sade att omsättningstillväxten under det fjärde kvartalet var på 168 procent mot samma period året innan. Det är tre gånger snabbare tillväxt än vad främsta rivalen Uber mäktade med under samma kvartal, skriver Recode.

Lyft, som bara begränsat sig till USA, är dock alltjämt långt bakom Uber. Intäkterna för Uber under 2017 hamnade på 7,5 miljarder dollar.

Läs mer