H&M bekräftar Afound-premiären: “Slår upp dörrarna inom kort”

H&M Afound e-handel
H&M bekräftar Afound-premiären: “Slår upp dörrarna inom kort”

Fredrik Svartling, vd på Afound. Pressbild

Caroline Englund

Reporter

H&M:s nya varumärke Afound bekräftar Breakits uppgifter om när den första butiken öppnar.

I morse kunde Breakit avslöja när H&M:s nya satsning Afound ska lanseras. Strax efter 9 på morgonen bekräftade H&M uppgifterna i ett pressmeddelande.

“Afound bekräftar nu öppningsdatum för sina två första butiker belägna i Stockholm och Malmö. Stockholmsbutiken öppnar den 14 juni, på Drottninggatan, och Malmöbutiken öppnar den 16 juni på Södergatan. Parallellt med de två butiksöppningarna lanseras e-handel i Sverige på den digitala marknadsplatsen",  skriver de i pressmeddelandet.

”Vi ser mycket fram emot att inom kort slå upp dörrarna till våra två första butiker i Stockholm och Malmö, samt online. Vårt team är glada och förväntansfulla att äntligen få introducera vårt koncept som vi tror kommer ge kunden en helt ny shoppingupplevelse inom ett spännande segment”, säger Fredrik Svartling, vd på Afound i en kommentar.

Afound beskrivs som en marknadsplats där kunderna ska kunna göra klipp. Utbudet kommer att bestå av en noga utvald blandning av H&M:s egna varumärken och av andra.

”Idén har varit att skapa en nytänkande marknadsplats inom off price med ett med relevant, kurerat och inspirerande erbjudande för kunderna. Vi har lagt ned stort fokus på upplevelsen i både fysisk och digital butik. Vissa skulle kanske kalla oss en outlet medan vår vision är att kunden ska mötas av ett style and dealhunting paradise”, säger Mattias Ekberg, Creative Director, Afound i pressmeddelandet.

Öppningarna av de två butikerna är del i en långsiktig strategi att etablera Afound i flertalet städer runtom i Sverige. Senare i år öppnar även butiker i Göteborg, Skärholmen och Kristianstad.

Läs fler artiklar
LÄS MER