Sök

Då öppnar Afound – här är datumet

H&MAfound

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Afound öppnar 14 juni, kan Breakit avslöja.

Redan i början av januari kunde Breakit avslöja H&M:s hemliga planer på ett nytt jätteprojekt som nu har fått namnet Afound. Grundidéen är att sälja märkeskläder till reapris både via nätet och i egna butiker ungefär som en outlet.

När H&M senare bekräftade planerna så var beskedet att Afound skulle öppna för försäljning “under 2018”. Men nu kan Breakit avslöja det exakta startdatumet – 14 juni 2018.

Tidigt på torsdagsmorgonen tapetserades butiksfönster i den gamla H&M-butiken på Drottninggatan i centrala Stockholm med ett budskap som inte gick att misstolka:

“Be first in line and make your deal come true. Opening 14/6”, står det bland annat på affischerna med avsändaren “afound.com, @afound, #itsafound”.

När H&M berättade om Afound-satsningen så beskrev  Kristina Stenvinkel, som är kommunikationschef på H&M-gruppen, den så här:

“Vi ser att den här typen av shopping, med fokus på att göra en riktigt bra deal, ökar inom retail-sektorn, men att det fortfarande finns relativt få kvalitativa erbjudanden på marknaden. Afound är ett svar på detta, en plats för att ge fantastiska produkter nytt liv och nytt sammanhang. Det övergripande målet är att ge kunden väldigt mycket värde för pengarna genom hela upplevelsen”.

Förutom butiken på Drottninggatan så har H&M flaggat för att de ska öppna fysiska butiker i Malmö, Skärholmen, Göteborg och Kristianstad. Den första butiksöppningen ska ske samtidigt som Afound går live på nätet.

 

 

Läs mer