Ny rapport: Svensk e-handel fortsätter växa i rasande takt

Breakit - Ny rapport: Svensk e-handel fortsätter växa i rasande takt
Foto: Flickr/Giuseppe Leto Barone
Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

E-handeln ökade med 21 procent i Sverige under andra kvartalet, jämfört med 2014. Totalt handlade alla nordbor tillsammans för över 40 miljarder kronor.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

Enligt undersökningen, som omfattar Sverige, Norge, Danmark och Finland, har e-handlandet ökat med 23 procent från samma period förra året. Sverige hamnar strax därunder, med en tillväxt på 21 procent. Störst tillväxt är det i Finland och norrmännen är de flitigaste e-handlarna.
Positivt för de nordiska e-handelsbolagen är att majoriteten av köpen sker från lokala sajter och alltså inte lika mycket från internationella sidor som Ebay eller Alibaba.

I ett tidigt avsnitt av Breakits podcast diskuterades “appokalypsen”, alltså vikten av att ha en egen app, och hur svårt e-handlare hade det med konvertering i mobilen. Nu verkar det dock som att det kan ha lossnat lite för dem. Andelen e-handlare som gör sina köp i mobilen har ökat från nio procent till 16 procent. Även betalningssystemet Dibs rapport visar en ökad handel via mobila plattformar, vilket vi rapporterade om i går.

Undersökningen har gjorts av TNS Sifo på uppdrag av Postnord med ungefär 5.000 respondenter totalt i de fyra länderna.

Läs fler artiklar
LÄS MER