Sök

Epicenter och Svensk-Amerikanska Handelskammaren öppnar mötesplats

EpicenterStartupsStartupkontor

Anna Throne-Holst, VD, SACCNY och Patrik Mesterton, VD och medgrundare, Epicenter. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Samarbetet ska ge svenska och amerikanska företag en chans att mötas, samtidigt som man väcker intresset för den svenska marknaden.

Den svenska innovationshubben Epicenter är i dag hem för techbolag som Resolution Games, Tiptapp och Tieto. Nu vill Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York och Epicenter skapa en bred mötesplats för det svenska och amerikanska näringslivet.

Genom ett långsiktigt samarbete kallat Gateway x Epicenter som lanseras under sommaren skapar de två aktörerna en innovationsplattform för svenska och amerikanska företag.

“Tanken är att Gateway ska fylla flera funktioner. Erbjuda en fördelaktig ingång på den amerikanska marknaden för internationaliserande scaleupbolag, innovationsstöd och processmetodik för storföretag samt agera megafon mot amerikanska investerare, entreprenörer, företag och talanger att få upp intresset för Sverige”, säger Anna Throne-Holst, vd för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York i ett pressmeddelande.

Mötesplatsen kommer att ligga centralt placerad på Manhattan i New York och de första medlemmarna ska kunna kliva in genom dörrarna i september.

Epicenters vd och medgrundare Patrick Mesterton tror att etableringen i USA kommer att gynna deras medlemmar.

“Vi ser partnerskapet som en enorm möjlighet för våra medlemmar att växa och utvecklas. Östkusten och New York börjar komma ikapp Silicon Valley som en av världens ledande tech-hubbar”, säger han.

“Etableringen i New York ger alla våra Epicenter medlemmar en kreativ arena för digital innovation, en landningsbana och en mängd synergieffekter för att skapa nya, spännande affärer i USA.”

Epicenter är också i färd med att öppna en avdelning i Amsterdam i Nederländerna, något som man hoppas ska ge medlemmarna möjligheter att etablera sig och växa där.

Läs mer