Teamtailor växer kraftigt – har Daniel Wellington och Izettle som kunder

Teamtailor Rekrytering Rekryteringar
Teamtailor växer kraftigt  – har Daniel Wellington och Izettle som kunder

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Med mängder av nya kunder sedan årsskiftet siktar de på att fortsätta växa internationellt.

Det svenska startup-bolaget Teamtailor har lockat stora kunder till sin webbtjänst som är en helhetslösning för rekrytering. Nu har företaget passerat 1.000 kunder och företag som Daniel Wellington, Boozt, Izettle och Kry använder deras plattform.

“Tillväxten har gått över förväntan och den här månaden blir en rekordmånad. Vi har växt med i snitt 70 nya kunder i månaden sedan årsskiftet”, säger Erik Andersson, medgrundare av Teamtailor.

“Mer än hälften av våra nya kunder kommer från rekommendationer från redan existerande användare”

Erik Andersson berättar att företaget just nu växer snabbt och att man fokuserar på att växa utanför Sverige. Som en del i den strategin har de startat kontor i London, Helsingfors, Köpenhamn och Krakow, men planen är att fortsätta företagets internationalisering.

“Vår avsikt har alltid varit att vara en internationell spelare, den svenska marknaden var aldrig vårt slutmål”, säger han.

“Vi finansierar också tillväxten med vår egen försäljning.”

En av anledningarna till den lyckade tillväxten säger Erik Andersson är att det siktar på att inte bara vara ett system för rekrytering utan att erbjuda en helhetslösning som även innefattar marknadsföring.

“Vi skapar innovativa lösningar hela tiden, vi lanserar exempelvis chattar för rekrytering och karriärsidor. Vi vill utmana marknaden och med kraftfulla lösningar för företag som vill rekrytera. Vi satsar stort på produktutveckling och på att förändra den här marknaden”, säger han.

Förra räkenskapsåret hade Teamtailor en omsättning på cirka 23 miljoner kronor, målet för 2018 är en omsättning på mellan 35 och 40 miljoner kronor.

Teamtailor är grundat av Erik Andersson Richard Johansson och David Wennergren

Läs fler artiklar
LÄS MER